SUDJELOVALI SMO NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI FONASBA-e

SUDJELOVALI SMO NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI FONASBA-e

Od 16. do 18. listopada 2023. u Ammanu u Jordanu održana je godišnja Skupština FONASBA-e.

UPAH je predstavljao predsjednik Jakov Karmelić, koji je u funkciji potpredsjednika FONASBA-e za edukaciju prezentirao izvješće o radu u području edukacije agenata i brokera, te je vodio jednu od radionica u okviru teme „Criminal exploitation of the maritime transport chain“.

Tradicionalno, na godišnjoj skupštini dodijeljena je i nagrada najboljem mladom agentu u 2023. godini. Nagradu za najbolji rad dobio je Thiago Souza dos Santos iz Brazila s temom: „ESG in the Shipping Industry: Impacts and Opportunities for Ship Agents”.

Glavne teme o kojima se raspravljalo tijekom Skupštine odnosile su se na kriminalizaciju u transportnom lancu, digitalizaciju u poslovanju, geopolitici i utjecaju na rad brokera, društveno odgovornom poslovanju (ESG) u pomorskoj industriji, primjerima dobre prakse u organizaciji i radu udruženja agenata iz drugih država, novim gorivima u kontekstu propisa IMO-a i dr.

Sve prezentacije sa Skupštine objavljene su na web stranici FONASBA-e (members area) te su pozvani svi članovi UPAH-a da ih prouče.